Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

08.07.20

El Consorci implanta la recollida lateral d’envasos lleugers i paper/cartró a Canovelles

Durant aquest mes de juliol el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental en col·laboració amb l’ajuntament de Canovelles implantarà el sistema de recollida selectiva d’envasos lleugers i
Ampliar en una finestra emergent
Durant aquest mes de juliol el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental en col·laboració amb l’ajuntament de Canovelles implantarà el sistema de recollida selectiva d’envasos lleugers i paper/cartró mitjançant càrrega lateral al municipi, fet que implica la substitució dels contenidors de càrrega superior pels de lateral. Aquest canvi suposarà una recollida més ràpida i eficient, així com un increment de la implementació d’àrees que inclouen les cinc fraccions de reciclatge (paper/cartró, envasos lleugers, vidre, orgànica i resta).
Canovelles passarà dels 192 contenidors de selectiva actuals a 231, la qual cosa representa un increment del 20,3%. Més de la meitat dels contenidors, concretament 158 unitats, seran de càrrega lateral (78 per a la recollida de paper/cartró i 80 per a la d’envasos lleugers), amb una inversió per part del Consorci de 183.326,33 € (IVA inclòs).

Recollida més ràpida i eficient
El sistema de recollida per càrrega lateral escurça el temps en què el camió buida el contenidor (de 3 minuts a 1 minut) i, per tant, genera menys cua de trànsit al darrera. A més, aquesta operació és menys sorollosa, ja que els nous contenidors són de plàstic, a diferència dels actuals que són metàl·lics, també tenen més capacitat, característica que contribueix a evitar els desbordaments i mantenir més netes les àrees d’aportació, que es netejaran en el mateix moment en què es fa la recollida dels contenidors.

Més municipis se sumen a la càrrega lateral
El Consorci va iniciar el servei de recollida de càrrega lateral l’any 2014 a Montmeló, a finals del 2019 va estendre la implantació d’aquest sistema de recollida als municipis de Mollet del Vallès i Granollers, que ho va fer en dues fases, la primera a finals del 2019 i la segona entre març i juny del 2020. Al febrer del 2020 es va afegir la Llagosta, i ara ho fa Canovelles. En total s’han instal·lat en aquests 4 municipis 1.093 contenidors de càrrega lateral per a la recollida selectiva dels envasos lleugers i del paper/cartró amb una inversió d’1.268.200,47 €. A finals de setembre s’estendrà aquest servei a Parets del Vallès i al novembre s’iniciarà la implantació a la Roca del Vallès.

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal