Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

01.07.20

El Consorci i la Fundació Formació i Treball signen un conveni per a la gestió de roba usada a la xarxa de deixalleries

roba amiga
Ampliar en una finestra emergent
El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, la societat pública Serveis Ambientals del Vallès Oriental SA, i la Fundació Formació i Treball, han signat un conveni de col·laboració  d’un any per fomentar la recollida de roba usada i sabates a la xarxa de deixalleries i, alhora, facilitar l’accés al mercat laboral a persones en risc d’exclusió social i dignificar l’entrega de productes de primera necessitat a famílies amb escassos recursos econòmics.

La roba i complements tèxtils que es recullin mitjançant els contenidors de Roba Amiga ubicats a les deixalleries es duran a la planta de reciclatge de Formació i Treball, on se'n fa la seva tria segons estat, material i tipologia i es classifica segons el seu destí: reciclatge per a la producció d'altres materials o reutilització per a la venda i entrega social.

 

Evolució gestió roba usada a la xarxa de deixalleries 

Any

2015

2016

2017

2018

2019

Tn Roba

61,55

70,67

74,35

64,45

41,88


Dades del sector
Segons estimacions de la Unió Europea, cada habitant genera de 7 a 10 quilos de residu tèxtil cada any. Concretament, a Catalunya es generen unes 60.000 tones de residu d’aquest material a l’any, de les quals només entre un 10 i un 20% es recullen i/o reciclen, (unes 10.000 tones). En aquesta línia, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i la Fundació Formació i Treball, participen un any més en la recuperació d’aquest residu potenciant la recollida selectiva de roba mitjançant contenidors ubicats a les 25 deixalleries comarcals.

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal