Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

15.05.20

Finalitzen les tasques de neteja i desinfecció de 4.832 contenidors de selectiva

nteja contenidors
Ampliar en una finestra emergent
4.832 contenidors del servei comarcal de recollida selectiva (vidre, envasos lleugers i paper-cartró) s’han netejat i desinfectat amb caràcter extraordinari en el marc de les actuacions iniciades el passat mes d’abril arran de l’actual crisi sanitària per la pandèmia Covid-19.

Els treballs, que s’han executat durant el mes d'abril i la primera setmana de maig per garantir el funcionament dels serveis de recollida i tractament de residus, s’han realitzat amb un camió d'hidroneteja i amb la dosificació exacta d'aigua clorada. D’aquesta manera es vol evitar que es pugui produir la propagació del Covid-19 pel contacte de les superfícies dels contenidors.

Per incrementar aquesta prevenció i mantenir nets els contenidors, el Consorci reforça les tasques de desinfecció amb la posada en marxa aquesta setmana del servei de neteja ordinària dels contenidors de selectiva que s’anirà realitzant gradualment a tots els municipis amb un vehicle equipat amb hidronetejador.

El vehicle, marca IVECO model Daily està equipat amb una bomba d’aigua calenta a pressió, el que permet desinfectar, netejar i esbandir contenidors. Incorpora un caldera d’aigua calenta amb temperatura regulable per tal que la neteja i desincrustació sigui el més efectiva possible en cada cas i un dipòsit d’aigua de 1.000L de capacitat que permet netejar durant tota una jornada, així com d’una mànega de 40 metres de longitud, que facilita estacionar el vehicle en punts de la via pública allunyats del punt de neteja, de manera que no s’interromp el trànsit. Està equipat amb panells interiors insonoritzants, que redueixen la contaminació acústica.

Recomanacions per facilitar la recollida de residus
Per facilitar la feina dels professionals que treballen als serveis de recollida de residus es recomana:
- No baixar al carrer residus voluminosos (consulteu al vostre ajuntament per aquest servei).
- Consulta el calendari i horari de la xarxa de deixalleries.
- L’ús de guants per obrir els contenidor i en acabar rentar-se les mans.
- No llençar les escombraries a les papereres.
- Dipositar les bosses d’escombraries dins dels contenidors i tancades.
- Reforçar el reciclatge i dipositar els residus reciclables dins dels contenidors de recollida selectiva.
- Reduir al màxim la generació de residus.

Consells per al tractament de residus en llars amb persones amb Covid-19
Si es conviu amb una persona amb Covid-19, es recomana seguir aquestes pautes per al tractament de residus:
- A l’habitació on es manté aïllada la persona amb Covid-19 hi ha d’haver un cubell específic, preferiblement amb tapa i pedal d’obertura.
- Cal dipositar en aquest cubell el material d’un sol ús (mascaretes, guants, mocadors), tant el que fa servir la persona malalta com el de les persones que en tenen cura. També s’hi han de dipositar tots els residus que generi la persona malalta.
- Cal fer servir bosses amb tancament hermètic, que s’han de tancar abans de treure-les de l’espai de la persona en aïllament.
Un cop tancada, la bossa s’ha de col·locar en una segona bossa amb tancament hermètic i s’ha de dipositar al contenidor de resta.
- Està prohibit separar aquests residus de manera selectiva.

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal