Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

14.02.20

El Consorci visita el Complex Mediambiental de Guipúscoa

Foto1
Ampliar en una finestra emergent
Foto2
Ampliar en una finestra emergent
El president del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental Albert Camps, membres de la Comissió Executiva, el gerent i tècnics del Consorci, han visitat el Complex Mediambiental de Guipúscoa (CMG), per conèixer les plantes i instal·lacions que l’integren, especialment la planta de biometanització i compostatge, davant la futura ampliació de la planta de digestió anaeròbica i de compostatge de Granollers.

Camps ha destacat la importància d’aquesta visita al complex més modern d’Europa i ha subratllat l’interès de l’ens per estar “connectats amb el que s’està fent a la resta d’Espanya i del món en matèria de gestió de residus, atès que aquest coneixement és determinant per gestionar de manera més eficient els nostres residus”.

La planta de biometanització del CMG-2 té una capacitat de tractament de 40.000 tones anuals i rep matèria orgànica recollida selectivament. Aquesta instal·lació, de 2.500 m2, disposa d'una tecnologia que permet obtenir biogàs a partir de la fracció orgànica dels residus i produir energia. S'estima que la planta generarà 13.000 MWh a l'any, energia suficient per abastir les necessitats de 4.000 llars. Aquesta instal·lació, juntament amb la planta de compostatge d’Epele, amb capacitat per tractar 10.000 tones i produir 4.000 tones de compost anuals, garanteixen el tractament del 100% de la matèria orgànica recollida a Guipúscoa. La planta podrà ampliar la seva capacitat de tractament en 20.000 t/any, en funció de les necessitats futures.

Acompanyats pel president del Consorci de Residus de Guipúscoa, José Ignacio Asensio, i pel director general, César Gimeno, la delegació vallesana també ha visitat la resta de les instal·lacions i plantes de les dues fases del Complex Mediambiental de Guipúscoa que es troben funcionant en període de proves.

La planta de valorització energètica continua amb les proves de combustió i ha iniciat recentment el funcionament en continu de les línies d'incineració. La previsió és que la instal·lació estigui plenament operativa a finals del pròxim mes de març. Un cop posada en marxa aquesta instal·lació, es preveu que generi 160.000 MWh a l'any, suficient per abastir d'energia elèctrica 45.000 llars i 130.000 persones aproximadament.

La planta de tractament d'escòries ha començat a rebre les primeres restes sòlides procedents de les proves de combustió de la planta de valorització energètica i ha iniciat els primers processos de tractament. La instal·lació reciclarà les escòries produïdes, transformant-les en àrids reciclats que s’utilitzaran en obra pública. Pel que fa a la planta de tractament mecànic biològic (TMB) que recupera els residus reciclables, abans d'enviar la fracció resta a la planta de valorització energètica, es troba ja funcionant al 80% de la seva capacitat.

Al final de la visita, el president del Consorci de Residus de Guipúscoa, José Ignacio Asensio, ha manifestat la importància que té per a Guipúscoa comptar amb infraestructures que li permetin gestionar els seus residus de manera 'segura, moderna i sostenible'. En aquest sentit, ha manifestat que 'avui som més conscients que mai de la necessitat d'acabar definitivament amb l'era dels abocadors i impulsar a Guipúscoa l'economia circular, transformant els residus en matèries primeres i generant energia renovable”.

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal