Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

22.11.18

La Diputació de Barcelona augmenta el suport econòmic als ajuntaments del Vallès Oriental

Diputació
Ampliar en una finestra emergent
El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha presentat aquest dijous, al Consorci per a la gestió dels Residus del Vallès Oriental, l’acció de la corporació durant l’actual mandat en aquesta comarca. Castells, que ha estat acompanyat pel president del Consorci, Joan Daví, per la vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó i pel gerent del Consorci, Ignasi Valls; ha explicat que en el que portem de mandat, “la Diputació de Barcelona ha destinat més de 88,4 milions d’euros al Vallès Oriental. És la inversió més gran que ha fet mai la corporació en aquesta comarca” i ha afegit que “nosaltres fem realitats per canalitzar aquests recursos als governs locals”.

Aquesta inversió feta en els tres darrers anys d’aquest mandat, suposarà un augment respecte tot el mandat anterior, ja que, a dia d’avui, és sensiblement superior a la duta a terme entre el 2012 i el 2015 (88,3 milions d’euros). D’altra banda, el percentatge d’augment s’eleva fins al 90,21% si es compara amb la inversió feta durant el mandat 2008-2011 a través del Pla Xarxa de Governs Locals (46,47 milions d’euros).

Sota el lema ‘Connectem’, al llarg d’aquests més de tres anys de mandat la Diputació de Barcelona ha treballat amb l’objectiu de prioritzar la cooperació amb els governs locals, però, alhora, amb la mirada posada en garantir la igualtat d’oportunitats de les 403.259 persones que viuen als 39 municipis del Vallès Oriental. Una acció marcada per la transparència i el diàleg com a motor de treball, amb la missió d’assegurar l’equilibri territorial de la mà de l’atenció a les persones i del desenvolupament econòmic.

Connectar amb les oportunitats de futur
El foment de l’ocupació ha estat un dels eixos principals d’aquest mandat. En aquest àmbit, destaca la tasca al llarg d’aquest mandat per connectar els ciutadans amb les oportunitats de futur. Amb la voluntat de promoure una contractació estable i aportar una ocupació de més qualitat, la Diputació ha invertit més d’11,66 milions d’euros al foment de l’ocupació al llarg dels tres darrers anys a la comarca del Vallès Oriental.

Un segon eix que defineix l’acció que ha desenvolupat la Diputació de Barcelona al llarg d’aquest mandat és l’atenció a les persones; on destaca l’aposta constant pel Servei Local de Teleassistència que dona cobertura a 7.526 persones usuàries de la comarca del Vallès Oriental, amb un pressupost per al 2018 per a tota la demarcació de 12.368.584,33€, dels quals un 47% és aportat per la Diputació. Aquest és un servei d'atenció domiciliària que garanteix la seguretat i dona tranquil·litat i acompanyament a les persones que poden estar en situació de risc per factors d'edat, fragilitat, solitud o dependència, les 24 hores del dia i els 365 dies a l'any, detectant situacions d'emergència i donant resposta immediata.
La tercera branca de l’aposta de la Diputació per assegurar la igualtat entre persones és l’impuls per connectar la ciutadania amb l’educació. En aquest àmbit destaquen els 3,98 milions d’euros que la corporació ha destinat al finançament de les llars d’infants municipals del Vallès Oriental entre el 2015 i el 2018.

Connectar amb el territori
L’equilibri territorial ha estat, sens dubte, un dels principals motors d’acció d’aquest mandat. En aquest sentit, i sota la premissa d’apostar per una administració local que tingui garantides l’autonomia i la suficiència financera, la Diputació de Barcelona ha invertit més de 6,73 milions d’euros al desenvolupament local dels 39 municipis del Vallès Oriental.

Aquest programa té la finalitat de permetre realitzar, als governs locals, actuacions en equipaments, infraestructures i béns locals, tant en inversió nova com de manteniment, reparació i conservació, que siguin vertebradores del territori.

A més, la corporació també ha destinat 1,44 milions d’euros a la millora dels polígons industrials de la comarca, entre els quals hi ha els de Granollers, Cardedeu i Llinars del Vallès. D’altra banda, la Diputació ha invertit 2,65 milions d’euros a la millora i reforma d’edificis singulars i elements patrimonials en actuacions com la restauració de la masoveria del conjunt monumental d’Aiguafreda de dalt (Aiguafreda), el centre de dinamització de turisme sostenible a l’estació de ferrocarril (Santa Maria de Palautordera) o la restauració de la masia de Can Coll (Lliçà de Vall).

Finalment, cal destacar l’aposta per la suficiència financera dels ajuntaments del Vallès Oriental. En aquest àmbit la Diputació de Barcelona ha facilitat que els ajuntaments de la comarca puguin accedir a crèdits per valor total de més de 39 milions d’euros, entre els anys 2016 i 2017.

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal